7 componente esentiale pentru un botez original

Ziua botezului este un prilej de emotii, ganduri bune si bucurii. Este un moment de o insemnatate spirituala majora pentru viata fiecarui crestin. Pentru a-l pune in adevarata lui valoare si in plan social ai nevoie de cateva componente esentiale care sunt necesare atat la ceremonia botezului cat si la petrecere sau la baita de a doua zi.

Iata cateva din elementele care pot transforme acest eveniment intr-unul original, extraordinar, de care isi vor aduce aminte mult timp participantii la botez:

1. Trusoul de botez ales creativ- Alegerea unui trusou de botez este foarte importanta, mai ales designul acestuia. Astazi majoritatea botezurilor au o tematica anume aleasa de parinti sau de nasi. Produsele confectionate de echipa Atelierele Cris va pot ajuta sa selectati simplu, numai cu cateva clic-uri, un trusou complet cu tematica dorita. Pentru clientii no?tri am creat cu mult drag mai mult de 180 de variante. Iata cateva exemple tematice: print, printesa, cu broderii traditionale romanesti, camee – elegant, personaje din desene animate, ingeri, baroc, inimioare, ursuleti etc. Culorile, aplicatiile si broderiile trusourilor respective alcatuiesc o poveste asa ca va scuteste de grija asortarilor si cautarilor asidue de produse care sa fie potrivite tematicii botezului dumneavoastra. Ele vin personalizate gratuit cu numele copilului, data nasterii sau a botezului, mesaje scurte etc. Un trusou de botez cu specific poate deschide calea catre originalitate, baietelul sau fetita ta devenind personajele unui basm sau unei ceremonii pline de farmec si eleganta. Puteti vedea pe site-ul nostru pe sectiunea trusou botez modelele realizate pentru micutii nostri clienti.

Trusou Botez Baiat Micul printisor 6

2. Lumanarea de botez- este bine ca aceasta sa fie asortata cu trusoul. De fapt majoritatea trusourilor sunt complete si contin si lumanarea sau hainutele de botez, decoratiuni etc. Lumanarea este necesara pentru ceremonia de la biserica si reprezinta credinta eterna in Hristos, ce il va calauzi pe cel mic toata viata. Ea va fi purtata de nasi care sunt parintii spirituali ai copilului, cu rolul de a contribui la educatia sa si de a-i arata drumul cel bun. Atelierele Cris va ofera 60 de tipuri de lumanari impodobite cu flori naturale uscate, jucarii, panglici, tiul, motive traditionale, diverse decoratiuni brodate cu nume sau cu mesajele preferate . Si lumanarile sunt o piesa forte in ceremonia botezului, dandu-i un plus de stil si intarind tematica aleasa.

lumanare botez personalizata jucarie bebe buburuza

3. Hainute de botez – aveti nevoie de un rand de haine pentru a imbraca pe cel mic dupa scoaterea din apa botezului. Fie ca optati pentru un stil de haine traditional sau pentru stiluri mai elegante tip print, printesa, haine personalizate sau cu broderii din desene animate, situl nostru va ofera o gama larga de hainute din care puteti alege. Culorile si stilurile sunt variate, asa ca pot fi adaptatate la orice tematica de botez. Materialele sunt naturale din bumbac 100% certificate OEKO TEX (nu irita pielea bebelusului). Cu hainute de botez de efect finul sau finuta ta pot deveni stelele petrecerii, personaje magice de poveste iar hainele vor fi pastrate ca bijuterii mult timp, amintindu-le despre cea mai minunata zi a inceputului lor de viata.

trusou botez traditional complet Mark 15

4. Paturica sau plapumioara – nu este un element obligatoriu în ceremonia spirituala dar de obicei un set complet de botez contine si o paturica sau plapumioara in care se pune cel mic dupa botezul si imbracarea lui. Mai ales daca afara este putin racoare, un astfel de accesoriu este foarte util si il poate proteja pe noul crestin de raceala, porii fiind dechisi dupa scaldarea in cristelnita. In plus, parintii o pot folosi si dupa botez la purtarea bebelusului sau la invelirea acestuia. Pentru a fi asortate cu tematica botezului, putem decora aceste paturici moi cu diverse broderii, dantela, motive traditionale etc.

5. Cutie decorata – in general astfel de cutii sunt super-potrivite pentru a transporta in ele componentele trusoului (panza de mir, fasa, prosop, etc). Daca optati pentru un trusou set, acesta are de obicei si o cutie asortata cu tematica respectiva, decorata la fel sau cu numele copilului botezat. Dar pot fi achizitionate si separat in caz ca ati cumparat separat obiectele trusoului. Echipa noastra creativa le-a infrumusetat cu fundite, panglici, flori, broderii, tiul, mici jucarii etc. Pot fi cutii rotunde, patrate, dar la nevoie poate fi folosit si un cosulet frumos decorat. Aceste cutii pot pastra lucrurile necesare la biserica in ordine dar dau si un aer special evenimentului, e diferit de a scoate aceste elemente pline de simbolistica dintr-o sacosa sau o cutie obisnuita si nu dintr-o cutie frumos decorata.

6. Cutiuta „prima suvita” – la botez in unele regiuni preotul taie 4 suvite din parul bebelusului simbol al care se pun in cristelnita in apa care se va rasturna langa cladire, ca tribut simbolic al noului botezat la temelia bisericii. Indiferent de specificul fiecarei regiuni multe familii doresc sa pastreze si ele o suvita in amintirea acestui important eveniment o cutiuta decorata si asortata tematicii botezului fiind binevenita.

marturii botez monograma C 1 1

7. Marturiile de botez – sunt micile cadouri-amintire pe care invita?ii le vor lua acasa la sfarsitul petrecerii. Ele pot varia in functie de tematica evenimentului sau de preferintele parintilor, putand sa fie haioase, elegante, fotografii cu cel mic, monograme etc. Pe site-ul Atelierele Cris puteti gasi marturii creative de tipul monograme brodate, broderii cu motive populare sau se pot confectiona la comanda dupa preferintele dumneavoastra. Transformati botezul in ceva ce oamenii isi vor aminti mult timp si prin aceste mici obiecte de aducere aminte.

Aceste sunt cateva din elementele necesare pentru un botez original cu care am facut fericiti clientii din tara si de peste hotare. Toate articolele sunt create in atelierele proprii, sunt personalizate gratuit prin brodare iar ca si element de unicitate suntem singurii care realizam broderiile dupa invitatia de botez astfel incat si cele mai originale cerinte isi gasesc la noi solutia perfecta.

Atelierele Cris livreaza atat in Romania, cat si international – articolele fragile ca lumanarile sau cutiile sunt impachetate corespunzator pentru a ajunge la destinatie in siguranta.

Plaseaza comanda online, telefonic sau Whatsapp la 0770 643 592, mail sau orice alta cale potrivita pentru tine. Intra pe site-ul www.cris-mag.ro , alege modelul preferat si de restul ne ocupam noi.

Data publicarii: Luni 3 Iulie, 2017

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook