Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
de psiholog clinician, consilier psihologic si psihoterapeut Oana Bunescu

Atasamentul este reprezentat de acea legatura afectiva care duraza indiferent de timp sau de distanta. Se dezvolta in raport cu o persoana de referinta pentru copil, in general dezvoltandu-se in realatie intr-o prima instanta cu mama, apoi cu tatal si cu alte persoane cu care copilul va interactiona. De mentionat este faptul ca atasamentul se formeaza inca din perioada intrauternia.

Copilul va cauta inca de la o varsta foarte frageda nevoie de a fi in contact cu parintii sai. Astfel, daca copilul primeste semnale din mediu ca este iubit, apreciat, ocrotit, nu va percepe mediul din jur ca fiind unul ostil, astfel crescandu-i incredere in sine si dorinta de a explora lumea din jurul lui. De asemenea, va reusi sa dezvolte relatii frumoase si armonioase la varsta adulta, fara a fi banuitor sau gandind ca cineva ii va dori raul.
Citește mai departe...
de psiholog clinician, consilier psihologic si psihoterapeut Oana Bunescu

Aparitia unui copil in viata conjugala a cuplului, si mai ales aparitia primului copil aduce cu sine o serie de schimbari. De asemenea, aceste schimbari pot sa fie coplesitoare atat pentru femeie, care acum nu mai este doar partenera, ci si mama, cat si pentru barbat, care acum nu mai est doar partener, dar si tata. Nu exista un manual care sa te invete exact cum sa cresti un copil, iar carttile si cursurile te pot ajuta pana intr-un punct.
Citește mai departe...

de psiholog clinician, consilier psihologic si psihoterapeut Oana Bunescu

Dormitul in imediata apropiere a bebelusului este o practica ce nu a aparut in societatea moderna, ea existand de foarte mult timp. Culturile din intreaga lume aleg sa faca co-sleeping in timpul somnului, uneori in acelasi pat sau intr-un pat separat, dar in aceeasi camera.

Citește mai departe...
Se spune ca sanatatea generala incepe si se termina cu sanatatea intestinala. Ceea ce se intampla in intestine se manifesta si in alte parti ale corpului, la fel cum stilul de viata (dezechilibrat) are repercursiuni asupra sanatatii intestinale. Dezechilibrele la nivelul intestinelor provoaca o modificare a proceselor de absorbtie, care la randul ei conduce la o deficienta a nutrientilor si micronutrientilor din organism.
Citește mai departe...
Medicii avertizeaza cu privire la faptul ca numarul copiilor infectati cu Covid19, care au nevoie de internare, se afla intr-o crestere alarmanata, de la inceputul anului 2021.

Redam mai jos cateva declaratii ale medicului Diana Ionescu, Director Medical la Spitalul Victor Gomoiu, care pun in garda parintii sa fie atenti la masurile de preventie, mai ales ca vaccinul nu poate fi utilizat la persoane sub 16 ani. Medicii se tem sa nu ramana fara paturi libere la sectiile de pediatrie Covid19:
Citește mai departe...
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!