MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
O fotografie cu picaturi de lapte matern omorand bacterii a fost data publicitatii. Intr-un vas Petri (recipient din sticla rotund, utilizat in laborator pentru cultivarea microorganismelor) vedem o mostra de lapte matern cum lupta cu succes impotriva unor bacterii agresive si periculoase.

Fotografia a fost realizata de un student la Biologie din Anglia. Acesta ne prezinta 9 vase Petri colonizate complet cu bacteria M.Luteus, mai putin in partea centrala a vaselor, unde a fost picurat lapte matern.

Micile balti de lapte au creat un adevarat zid in fata bacteriilor. Rezultate similare au fost obtinute si in cazul bacteriilor E.coli si MRSA.

In publicatia YourPeditrician ni se explica pe larg cauza:

80% din celulele laptelui matern sunt macrofage, adica omoara bacteriile, ciupercile si virusurile. Astfel, bebelusii alaptati la san se bucura de o mai mare protectie impotriva bolilor, ca de exemplu: pneumonii, infectii, bronsite, rubeola, infectii ale urechii.

O informatie utila este aceea ca mamele produc automat in laptele matern anticorpi pentru orice boala din jurul lor. Astfel, laptele matern este personalizat pentru fiecare bebelus in parte, in functie de mediul in care traieste.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din