Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Toate mamicile au auzit de Bisfenol-A, este acea substanta care nu se utilizeaza pentru productia recipientelor de plastic speciale pentru bebelusi, tocmai din cauza efectelor negative puternice asupra sanatatii. De obicei pe ele se mentioneaza Free BPA, lucru care semnaleaza ca nu contin aceasta substanta toxica.

Bosfenol -A (sau BPA) este un compus organic, descoperit in anul 1891 de catre chimistul rus Alexandr Dianin, folosit in fabricarea anumitor mase plastice si rasini epoxy.

Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, si s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, ca poate cauza efecte negative asupra sanatatii. Mai exact, accest compus imita foarte bine structura hormonului estradiol, cu abilitatea de a se lega si activa acelasi receptor al estrogenului ca si hormonul natural, producand dezechilibre hormonale si probleme neurologice.

Un raport al Administratiei Alimentelor din SUA (FDA), din anul 2010, avertizeaza asupra unor posibile riscuri asupra fetusilor si copiilor, iar in acelasi an, Canada a devenit prima tara care sa declare BPA un compus toxic. Uniunea Europeana, Canada, si mai recent SUA, au interzis folosirea BPA-ului pentru producerea de biberoane. Insa substanta este folosita inca pentru o gama larga de produse.

Unul dintre obiectele cu care intram zilnic in contact si care contine Bisfenol - A ce poate fi usor absorbit prin piele este banalul bon fiscal, primit pentru cumparaturi din magazine.

Printre efectele unei concentratii de Bisfenol - A patrunsa in organism in mod constant sunt: probleme legate de reproducere, precum si anomalii in dezvoltarea creierului. Aceste probleme de dezvoltare a creierului pot aparea chiar din faza intrauterina.

Cei care lucreaza in banci sau sunt casieri sunt expusi cel mai mult unui asemenea pericol, mai sustin specialistii americani. Ei recomanda spalarea mainilor dupa ce o persoana atinge un bon primit de la magazin.

Gravidele si copiii ar trebui sa evite complet atingerea bonurilor fiscale pentru a nu se expune riscurilor.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!