MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Multe dintre proaspetele mamici se intreaba daca vopseaua de par afecteaza laptele matern. Din cauza acestei ingrijorari amana programarea la coafor sau cauta solutii mai blande de nuantare a parului.

Cum stau lucrurile de fapt? Din pacate inca nu exista studii clare care sa certifice ca bebelusul va fi afectat de vopsirea parului in timpul alaptarii. Iar acesta poate sa fie un argument pro dar si un argument contra vopsirii parului cat bebelusul mananca la san.

In prezent, vopsirea parului in timpul alaptarii ramane la latitudinea fiecaruia, de aceea prospatata mamica va obtine de la medicul de familie, pediatru, prietene si rude pareri pozitive dar si negative, iar decizia finala o va lua singura.

Ce se stie sigur: in urma studiilor efectuate la nivel mondial a reiesit ca vopseaua de par ce contine amoniac poate afecta negativ fatul in primul trimestru de sarcina. De aceea medicii ginecologi recomanda gravidelor sa renunte complet la vopsirea parului in primele 3 luni de sarcina.

Avand in vedere ca amoniacul si anumite substante toxice din vopseaua de par patrund oricum in piele prin scalp in cantitati mici, fiecare gravida decide singura daca va frecventa coaforul dupa primul trimestru, cand nu exista certitudinea demonstrata stiintific ca fatul mai este afectat.

Un amanunt foarte important este ca efectele negative produse de substantele toxice ce patrund in piele sau sunt inhalate se manifesta in timp, chiar si dupa cativa ani, putand produce simple sensibilitati care devin puncte vulnerabile pentru alergii sau boli grave manifestate mai tarziu.

Daca mamica in devenire sau proaspata mamica aflata in perioada alaptarii doreste sa reduca la minimum riscurile posibile dar in acelasi timp sa isi coloreze parul, poate alege o vopsea fara amoniac sau un nuantator. Exista de asemenea si procedee naturale prin care parul poate capata luciu si culoarea poate fi improspatata, cum ar fi folosirea ceaiului de musetel, insa nu acopera firele albe.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din