Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Fetitele sunt atrase inevitabil de tot ceea ce folosesc mamicile lor (care sunt modelele lor feminine) pentru a fi mai frumoase si mai cochete - parfumuri, farduri, haine, incaltaminte. Vor sa fie mai mari si vor sa arate ca niste printese, de aceea nu de putine ori folosesc lucrurile mamei.

Piata a inceput sa vina in intampinarea acestei situatii absolut normale si in magazinele cu jucarii pentru copii gasim mai nou tot felul de truse de farduri prezentate ca fiind "speciale pentru copii".

Avand in vedere aceasta categorisire, mamicile inteleg ca ele sunt si sigure pentru fetitele lor. Din pacate lucrurile nu sunt asa. Mirela Păduraru – Trainer Cosmetică Ştiinţifică & Machiaj profesional numeste pe blogul sau trusele cu farduri pentru fetite ca fiind "adevarate bombe cu ceas".

Iata motivele pentru care nu ar trebui sa-i cumparati fetitei aceste produse pe post de jucarii:

* la varste fragede orice fel de particule de praf, sclipici sau substante chimice care intra in contact cu globul ocular pot avea consecinte grave asupra vederii si sanatatii;

* pielea copilului este foarte sensibila iar riscul de a capata alergii in urma acestor produse aplicate pe piele este mare;

* majoritatea produselor tip "farduri pentru copii" nu au informatiile de baza publicate pe etichete: producator, ingrediente, termen de valabilitate. Cu alte cuvinte, nu stii ce aplici pe fata copilului. In majoritatea cazurile sunt substante toxice;

* pretul foarte scazut denota clar calitatea cea mai slaba;

* in cazul truselor care aveau ingredientele publicate pe eticheta s-a constatat ca pe lista se aflau multe dintre cele mai periculoase substante chimice din cosmetice, interzise in multe tari chiar si in produsele pentru oameni mari;

Pe blogul ei, Mirela Paduraru atentioneaza ca la nivelul mucoaselor ochilor si buzelor gradul de absorbtie al produselor este cel mai ridicat. De aceea fetitele pana in 14 ani nu au voie sa foloseasca decat produse 100% naturale, de preferat fiind sa nu foloseasca produse pentru machiaj.

Joaca fetelor cu aceste truse prezentate intr-un mod miselesc ca fiind "pentru copii" poate avea consecinte grave deoarece multe dintre ingredientele fardurilor si rujurilor sunt cancerigene. In plus, ele pot produce: conjunctivite, herpes, acnee si multe alte boli.

Din pacate tot mai multe fete folosesc de la varste fragede atat truse de farduri pentru copii cat si produse cosmetice pentru femei, multe dintre ele laudandu-se pe Youtube cu noile achizitii. Filmuletul de mai jos este doar un exemplu.
Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!