MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Apendicita inseamna inflamatia apendicelui, fiind considerata una dintre cele mai frecvente urgente chirurgicale, la orice varsta, cu o incidenta mai mare in jurul varstei de 10 ani. Cauzele exacte sunt necunoscute, putand fi vorba despre o obstructie a cavitatii apendicelui ce are la baza o infectie bacteriana sau un corp strain - o coaja, un sambure.

Singurul mod in care se poate trata este interventia chirurgicala efectuata de obicei cu anestezie generala.

Simptomele apendicitei:

- Dureri abdominale localizate la inceput in centru si care evolueaza de la dureri surde la o durere ascutita cu crampe, ce coboara spre partea dreapta de jos a abdomenului. In final durerea "se lasa" pe piciorul drept;

- Lipsa poftei de mancare;

- Stari de voma, de greata, cu varsaturi imediat dupa acutizarea durerilor abdominale;

- Abdomenul se umfla si este sensibil la atingere;

- Pot aparea stari febrile insa temperatura nu urca mult;

- Urinari dureroase;

- Constipatie sau diaree;

Ajutorul medicului trebuie solicitat imediat pentru ca apendicita sa nu evolueze in peritonita - perforatia si infectia peretelui abdominal.

Interventia chirurgicala este usoara, pacientul fiind capabil sa se ridice din pat dupa numai 12 ore si sa-si reia ritmul obisnuit al activitatilor zilnice in 2 saptamani. In cazul interventiilor laparoscopice durata perioadei de recuperare scade considerabil.

Studiile arata ca apendicita nu poate fi prevenita, cu toate acestea exista o incidenta mai mare la copiii ce provin din familii in care au existat cazuri frecvente si o incidenta mai mica la copiii hraniti corespunzator cu multe fructe, legume si mai putina proteina animala.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din