MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Bolile cu transmitere sexuala pot contribui semnificativ la pierderea unei sarcini dar si la afectarea grava a sanatatii. Orice fel de banuiala ar trebui sa trimita femeia imediat la un control ginecologic. Iata care sunt cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala si simptomele acestora:

Gonoree - infectie cu efecte grave ce poate duce la sterilitate. poate provoca de asemenea probleme cardiace sau artrita atunci cand este netratata si apar complicatii.
Simptome: nici un simptom, sau: usturimi, scurgeri vaginale anormale, dureri pelviene.

Infectia cu Chlamydia - o bacterie ce netratata poate provoca sterilitate sau boala pelviana inflamatorie.
Simptome: usturimi la urinare, scurgeri, disconfort sau nici un simptom fiind depistata cu ajutorul analizelor medicale de rutina.

Sifilis - infectie cu efecte grave care pune viata in pericol. Foarte contagioasa.
Simptome: rani specifice in zonele genitale, eruptii pe tot corpul. Netratata sau atunci cand apar complicatii, boala provoaca dereglari ale sistemului nervos si probleme cardiace.

Herpes - virus extrem de persistent, de obicei apare si reapare intreaga viata. Forma sa de tip 2 provoaca basicute in zona genitala.
Simptome: mancarimi, disconfort, un fel de iritatie cu basicute care se mentine 2 saptamani, trece si reapare.

Hepatita B - virus periculos, cu riscuri majore putand duce chiar la deces.
Simptome: oboseala nejustificata, scadere in greutate, febra, dureri abdominale, dureri de cap.

HIV - virus foarte periculos care slabeste sistemul imunitar astfel incat acesta nu mai poate lupta cu bolile si nu mai poate proteja organismul.
Simptome: pot trece luni sau ani fara nici un simptom. Acestea pot aparea abia cand SIDA este declansata manifestandu-se prin infectii, pierderi in greutate, dureri, transpiratii nocturne, raceli frecvente, pneumonii sau chiar cancer.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din