Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Copilasii traiesc la intensitate maxima fiecare intamplare banala din viata lor. Din aceasta cauza desenele animate sau povestile prea palpitante nu sunt recomandate inainte de culcare. In urma lor copilul poate nascoci vise urate sau monstrii imaginari.

Vrajitoare de sub pat, monstrul din dulap, lupul cel rau ascuns dupa usa sunt doar cateva dintre personajele negative nascocite de imaginatia copiilor. Aceste personaje nu lasa copilul sa adoarma linistit si ii provoaca un sentiment puternic de frica si neliniste.

Parintii incearca in zadar sa explice copiilor ca nu este nimeni, ca acele personaje nu exista.

Iata doua metode pe care specialistii ni le recomanda pentru a linisti copilul:

1. Parintele sa aprinda veioza, sa ia o foaie si un creion si cu seriozitate sa spuna copilului: " Vom scapa de vrajitoare, hai sa vedem cu arata pentru a o gasi". Apoi sa intrebe copilul daca avea sau nu palarie, cum avea parul, cum era imbracata. Sa deseneze pe foaie o vrajitoare intocmai. Apoi sa arate copilului: "Ea era?". Odata ce copilul confirma acest lucru parintele sa-i dea foaia si sa-i spuna: " Uite-o rupe-o in bucatele, sa o aruncam la cosul de gunoi, sa nu mai vina niciodata la tine". Copilul va rupe singur vrajitoarea in bucatele, va fi felicitat si sa speram ca va urma o noapte linistita.

2. A doua metoda este ca mama sa faca rost de un spray gol cu pompita pe care sa il umple cu apa si cateva picaturi de esenta naturala (levantica, eucalipt, lamaie, etc). Pe spray se va lipi o eticheta cu monstri infricosati pe care sa scrie: "Spray impotriva monstrilor". Cu aceasta arma imbatabila copilul va dormi mai linistit. Mama va pulveriza in camera inainte de culcare cateva puf-uri "preventiv", apoi spray-ul va fi lasat la indemana copilului, in cazul in care mai apare vreun monstru ratacit.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din