Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Consumul de fructe si legume este obligatoriu pentru o dieta sanatoasa si o crestere armonioasa. Din pacate insa, nu toate fructele si legumele sunt sanatoase. In functie de provenienta lor si modul in care au fost cultivate, aceste alimente sunt toxice si pot deveni foarte periculoase.

Pesticidele folosite pentru stropirea acestor produse reprezinta una dintre cele mai toxice si mai puternice amenintari pentru sanatate. Pe langa numeroasele lor efecte negative, pesticidele sunt si cancerigene.

Topul celor mai nocive fructe si legume in functie de provenienta:

Locul 1. Cele cultivate de tarani care folosesc pesticide. In aceasta situatie pesticidele sunt folosite "dupa ureche" si de cele mai multe ori cantitatea depaseste cu mult recomandarile standard din industrie. Avand in vedere ca oricum folosirea pesticidelor transforma alimentul intr-unul periculos, atunci cand cantitatea lor creste, toxicitatea atinge niveluri foarte inalte, cu efecte grave pe termen lung dar si cu efecte pe termen scurt: indigestii, diaree, dureri, iritatii ale pielii, inflamatii, dureri de cap si altele. De aceea, evitati sa cumparati fructe si legume exagerat de mari si frumoase, chiar daca le gasiti in piata.

Locul 2. Fructele si legumele din hypermarket, cele cultivate in solare, sere si livezi. In cresterea acestora se folosesc pesticide intr-un mod controlat. Chiar si asa, produsele au un anumit grad de toxicitate si afecteaza sanatatea.

Locul 3. Legumele si fructele cele mai sanatoase sunt cele cultivate de tarani, fara pesticide sau alte substante contra daunatorilor. Le puteti recunoaste dupa aspect: sunt ceva mai micute decat celelalte, se strica mai usor, insa au un gust delicios.

Din pacate prin spalare nu se indeparteaza decat 30% din stratul toxic pe care il contin fructele si legumele "stropite". De aceea este foarte important pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri sa alegem cu atentie. Anual, asociatia EWG din Statele Unite ale Americii studiaza fructele si legumele, apoi ofera publicului topul celor mai nocive dintre acestea. Iata rezultatele din acest an.

Topul celor mai nocive fructe si legume in functie de pesticidele folosite la cultivarea lor:

Locul 1. Merele: rezultate pozitive la testarea pesticidelor in peste 99% dintre cazuri. Studiile din Romania au scos la iveala acelasi rezultat.

2.   Capsunile
3.   Strugurii
4.   Telina
5.   Piersici
6.   Spanac
7.   Ardei rosu
8.   Nectarine
9.   Castraveti
10. Cartofi
11. Rosii
12. Ardei iuti
13. Afine
14. Salata verde
15. Mazare

Este important sa NU excludeti din alimentatie fructele si legumele. Topul de mai sus reprezinta un clasament al celor mai toxice fructe si legume in functie de pesticidele care au fost folosite la cresterea lor. Cautati produse crescute organic, de tara, intr-un mediu cat mai natural si pe cat posibil fara substante toxice. Cu cat un fruct sau o leguma este mai mare cu atat este mai toxica.

Printre fructele considerate a fi cele mai "curate", la cresterea carora se folosesc foarte putine pesticide sau chiar deloc sunt: avocado, ananas, papaya, mango, pepenii, portocalele mici cu coaja subtire.

Legumele considerate a fi cele mai putin nocive in functie de pesticidele folosite la cresterea lor: ceapa, varza, vinetele, conopida, ciupercile, ceapa verde si broccoli.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din