MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
In curand Iepurasul de Paste va ajunge la toti copiii cu cadouri. Care este insa cea mai indicata abordare pe care ar trebui sa o aibe in vedere parintii atunci cand le vorbesc copiilor despre astfel de personaje? Cum sa ii creionam pe Mos Craciun, pe Iepuras sau pe Mos Nicolae astfel incat copiii sa nu se simta mintiti si nici dezamagiti pe masura ce cresc?

Specialistii ne sfatuiesc sa nu incercam sa ii convingem pe copii ca Iepurasul de Paste sau Mos Craciun sunt persoane reale, care se trezesc dimineata, mananca, au o casa si o existenta asemenea oamenilor obisnuiti. Copiii crescuti cu aceasta convingere intampina dificultati atunci cand la un moment dat afla de obicei de la alti copii ca Mosul sa Iepurasul nu exista asa cum si l-au imaginat ei: dezamagirea este foarte mare, se simt tradati de proprii parinti sau incep si ei sa-si minta parintii.

Cea mai buna abordare a acestui subiect este una relaxata din partea parintilor si a bunicilor, de exemplu atunci cand merg la mall impreuna cu copilul si vad un Iepuras care imparte invitatii oamenilor sa spuna: "Uite Iepurasul de Paste, este un baiat costumat, ce dragut arata!". Astfel copilul va realiza treptat ca este vorba despre un personaj nu despre un om in carne si oase.

Uneori copiii intreaba cine le-a adus cadoul pe care il primesc. Parintii ii pot spune Iepurasul, si apoi unul dintre parinti il pot implica pe copil activ: "Vrei sa fim impreuna Iepurasul de Paste al lui tati? Haide sa-i cumparam un cadou cu aceasta ocazie." Copilul se va implica cu foarte mare placere, se va distra cumparand cadoul si urmarind reactia parintelui atunci cand il primeste.

In cazul in care copilul intreaba: " Inseamna ca Iepurasul de Paste nu exista de-adevaratelea?" Parintii ii pot raspunde: "Exista, in sufletele noastre, fiecare dintre noi poate fi Iepurasul de Paste pentru persoanele dragi, este asa de frumos, vrei sa iti facem si tie un costum?".

In acest fel trairile de poveste pe care trebuie sa le simta copilul in legatura cu aceste personaje vor exista. Perceptia asupra realitatii va fi una corecta. Fantezia isi va avea locul in viata sa si se va pastra si atunci cand va creste. Iar frumusetea Sarbatorilor nu va fi nicicand umbrita de o dezamagire brusca.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din