MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
In momentul in care ai luat decizia de a deveni mamica poti tine cont de anumite aspecte si recomandari pentru a ramane insarcinata cat mai curand si pentru ca sarcina ta sa decurga cat mai normal si usor.


In primul rand ambii parteneri ar trebui sa-si schimbe stilul de viata cu cel putin 3 luni inainte: sa renunte la fumat, la cofeina, sa evite mediile radioactive, sa-si verifice starea de sanatate cu ajutorul unor controale si analize de rutina si apoi sa adopte un stil de viata cat mai sanatos.

Pasul urmator ar fi planificarea familiala prin cunoasterea fazelor ciclului menstrual. Astfel vei putea stii care sunt zilele cu grad ridicat de fertilitate si care sunt perioadele in care sansele de a ramane insarcinata sunt foarte mici. Important de retinut este faptul ca teoretic poti ramane insarcinata oricand, chiar si in timpul menstruatiei.

Perioada cea mai fertila incepe imediat dupa ce se produce ovulatia. Ovulatia inseamna maturarea si eliberarea unui ovul din foliculul ovarian. La fiecare ciclu menstrual, un singur ovul ajunge sa se dezvolte complet sub actiunea hormonilor feminini. El este eliberat si poate fi fertilizat de un spermatozoid.

Cum calculezi ovulatia

Ovulatia are loc in medie la 14 zile inaintea urmatoarei menstruatii. Tinand cont de acest lucru si de numarul de zile ale ciclului, calculul este simplu.

De exemplu in cazul unei femei cu ciclu regulat de 25 de zile, ovulatia se va produce in ziua numarul 11. Iar in cazul unei femei cu ciclu regulat de 30 de zile, ovulatia se va produce in ziua numarul 16. Considerand prima zi, ziua intai a ciclului menstrual. Din pacate in cazul unui ciclu neregulat anticiparea exacta a ovulatiei este aproape imposibila.

Sansele cele mai mari de a ramane insarcinata exista cu 3-4 zile inainte de ovulatie si continua inca 3-4 zile dupa. Acest lucru se intampla fiindca spermatozoizii pot supravietui pana la 7 zile in interiorul vaginului.

De asemenea, exista posibilitatea de a avea loc inca o ovulatie la aproximativ 1 zi dupa prima. Sansele de a ramane insarcinata in acest caz sunt mai mici, comparativ cu cele de la prima ovulatie, insa ele exista.

Aceasta metoda, denumita popular si metoda calendarului este folosita de sute de ani pentru planificare familiala, atat cu scopul de a ramane insarcinata cat si pentru evitarea unei sarcini nedorite, chiar daca pentru acest lucru nu poate fi considerata printre cele mai sigure metode.

Stimularea ovulatiei

Pentru femeile cu probleme de ovulatie din cauza carora nu pot obtine usor o sarcina exista solutii concretizate in terapii de stimulare ovariana.

Acestea sunt indicate femeilor cu anovulatie, celor cu afectiuni ovariene ( cum ar fi ovare polichistice) sau celor cu ovulatie neregulata. Scopul terapiei este de a maturiza foliculul si a unui ovul. Apoi ovulul este impins din ovar in trompa uterina pana mai departe in uter.

Astfel se maresc sansele ca ovulul sa fie fecundat. Terapiile pot fi realizate cu ajutorul solutiilor medicamentoase sau pot merge pana la fertilizarea in vitro in functie de recomandarea medicului si deciziile luate impreuna cu pacienta.Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din