MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Nasterea in apa este naturala, fara nici un fel de anestezie sau folosire artificiala a medicamentelor. Mediul acvativ atenueaza durerea sau modul in care ea este perceputa si are un efect relaxant. Apa stimuleaza contractiile, muschii se destind iar colul se dilata mai repede si mai usor.


In Romania a inceput sa fie practicata din 1998 iar in prezent tot mai multe femei sunt interesate de nasterea sub apa.

Nasterea sub apa necesita pregatire inca din lunile 5-6. Viitoarea mamica trebuie sa invete sa respire, sa se incordeze si sa se relaxeze atat fizic cat si psihic.

Nasterea sub apa face ca experienta sa fie mai usoara pentru mamica dar si pentru bebelus, fiindca acesta ia contact dupa nastere cu un mediu similar cu cel uterin, plonjand in apa. Specialistii spun ca nu exista riscul de inec.

Nasterea sub apa are efecte benefice si din punct de vedere psihic. Mamicile care nasc in apa au un risc mai mic de depresie postnatala din cauza experientei mai putin traumatizante. De asemenea au mai multa incredere in ele in timpul nasterii si executa mai usor indicatiile medicului, fiindca nu se mai jeneaza de felul in care arata, fiind scufundate in apa.

Pentru nasterea in apa exista o cada speciala iar apa trebuie sa aiba 37 grade, temperatura corpului uman.
Dupa nastere copilul poate fi tinut imediat pe piept.

VIZITATI ACUM TARGUL ONLINE "MAMI SI BEBE" Beneficiati de  REDUCERI de la toate magazinele pentru mamici si copii in acelasi loc, de pana la 75% si Cadouri de la organizatori pentru fiecare mamica sau gravida care face minim o cumparatura!

Riscurile nasterii in apa sunt similare cu cele ale unei nasteri naturale. Contraindicatiile pentru nasterea in apa sunt: travaliul precoce, inainte de saptamana 37 de sarcina, febra sau sangerare abundenta.

Nasterea in apa nu este indicata acasa, trebuie sa aiba loc in clinici speciale, numai sub indrumarea echipei medicale.
Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din