MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Rahianestezia este cel mai frecvent tip de anestezie utilizat la nasterea prin operatie de cezariana. Presupune injectarea unui anestezic in canalul rahidian.

Efectul este foarte rapid si pacienta nu isi va mai simti partea inferioara a corpului: picioarele si abdomentul inferior.

Ca si tehnica, rahianestezia se face printr-o singura injectie cu un ac gros denumit trocar la nivelul coloanei lombare, dupa instituirea unei perfuzii intravenoase. Pacienta sta pe marginea mesei de operatie in sezut sau pe o parte. Acul tubular patrunde intre doua vertebre si prin el este introdus un ac fin pana cand lichidul cefalorahidian refuleaza. In acel moment este injectat anestezicul.

Nu este o procedura dureroasa fiindca este realizata dupa o mica anestezie locala.
Durata medie a anesteziei este de doua ore si jumatate.

Efectele adverse sunt foarte rare si pot aparea in timpul anesteziei sau dupa aceea, in primele 24 de ore: greturi, varsaturi, ameteala, dureri de cap.Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din