Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
(foto: Hepta)
Inca o veste soc din China. Primii bebelusi editati genetic au fost creati de cercetatorul He Jiankui. Imediat ce proiectul savantului chinez a deveni public, acesta a fost arestat fiind si condamnat rapid la 3 ani de inchisoare. (sursa: mediafax.ro)

Bebelusii sunt doua fetite gemene Lula si Nana, cu tatal diagnosticat pozitiv cu virusul HIV. Cercetatorul He Jiankui care este si un reputat profesor la Universitatea de stiintă si tehnologie din Shenzhen a motivat actiunile sale explicand ca a folosit modificarea genetica prin tehnica CRISPR-Cas9 modificand genomul bebelusilor, in scopul de a le proteja de o posibila infectare pe parcursul vietii cu HIV, de la tatal lor. (potrivit digi24.ro)

Motivatia cercetatorului nu a fost suficienta pentru a convinge autoritatile, care au criticat din punct de vedere etic munca savantului.

bebe
(foto: 9news.com.au)

Mai mult decat atat, au iesit la iveala dovezi care au aratat ca tatal gemenelor modificate genetic a fost recrutat de echipa savantului dintr-o multitudine de variante de barbati bolnavi de SIDA, tocmai pentru realizarea acestui controversat proiect.

In cadrul aceluiasi experiment, in afara de de femeia care a dat nastere fetitelor modificate genetic, a existat inca o pacienta care a nascut un bebelus cu genomul modificat, ceea ce a aratat ca echipa savantului a continuat practica inceputa si dupa ce reusise sa obtina o prima sarcina cu gemeni.

In afara de savantul care a condus proiectul, au fost condamnati si doctorii Zhang Renli si Qin Jinzhou, pentru complicitate.

"Cautand sa obtina faima si avere, au incalcat deliberat legislatia nationala privind cercetarile stiintifice si tratamentele medicale. Au incalcat minimele reguli ale eticii in cercetarea stiintifica si medicina" se arata in decizia instantei.

Intre timp, testele au relevat faptul ca pe langa modificarile genetice declarate de medici, gemenele se bucura si de alte "puteri". Alcino Silva a declarat ca sunt capacitati supraomenesti, inclusiv cognitive si de memorie, a caror gestionare nu poate fi inca anticipata, mentionand ca lumea nu s-a mai confruntat niciodata cu asa ceva. (sursa: newsar.ro/)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!