Exista linii telefonice gratuite, pentru consiliere psihologica in aceasta perioada

Perioada pe care o traversam s-a dovedit a fi coplesitoare pentru multe familii. In special pentru cele care au copii de varsta școlara. Dintr-o data, stilul de viata in care scoala și apoi after-ul aveau un rol de baza nu a mai fost posibil.

Orele petrecute zi de zi alaturi de copii in casa le-au pus la incercare parintilor si abilitatile de pedagog si pe cele de psiholog. Multi parinti si-au schimbat perceptia despre educatori si profesori, pentru ca este dificil sa mentii un echilibru in toate chiar si cu unul sau doi copii, dar cu o clasa intreaga.

Din fericire, accesul la tehnologie, comunicarea stransa cu specialistii si timpul disponibil din plin au dus la o situatie favorabila, in majoritatea cazurilor. Insa nu toti parintii s-au descurcat. Pentru cei care au rezistat mai greu emotional si intampina probleme psihologice cu cei mici, pe care nu reusesc sa le gestioneze, iata cateva solutii la care pot apela gratuit:

* Family Tel 0800.070.009 – este o linie telefonică specială care a fost deschisă pentru părinții cu copii care întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale în perioada de izolare socială. Linia de consiliere telefonică se poate apela gratuit, de Luni până Vineri, între orele 11.00 -19.00. La capătul celălalt preia apelurile o echipă de 16 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din Suceava, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și București.

* Asociației Proacta EDU 0771.141.767 și 0771.141.750 – sunt doua linii telefonice puse la dispoziție pentru personalul didactic, părinții și copiii care au nevoie de consiliere legată de situația generată de Coronavirus. La capătul celor două linii vor prelua apelurile specialiștii psihologi din cadrul asociației. În funcție de solicitări, familiile pot primi asistență socială, medicală și juridică. Părinții, elevii și profesorii pot scrie specialiștilor la adresa proactaedu@gmail.com, dacă preferă o comunicare prin e-mail.

* Pentru familiile cu copii cu TSA sau tulburări comportamentale, consilierea psihologică online gratuită este asigurată de Autism Voice Line, unul dintre cele mai mari ONG-uri din România care susține de peste 12 ani cauza copiilor cu autism. Ședințele se vor desfășura prin Skype, părinții care au copii cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale pot beneficia de consiliere psihologică în această perioadă de izolare impusă de prezența virusul COVID – 19. Numărul de Skype la care vor răspunde specialiștii Autism Voice de Luni până Vineri de la orele 9:00 la 13:00 este: https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27

* Pentru părinții afectați de Covid-19 în mod direct, există o linie telefonică pentru consiliere psihologică – Linia de Consiliere Psihologică şi Suport Emoţional, astfel încât să rămână echilibrați emoțional în situații dificile iar prin comportamentul lor să nu producă traume copiilor din familie. Linia a fost lansată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), alături de Emotional Intelligence Research Association (EmIRA) şi poate fi apelată din orice reţea la numărul 021.9696, în fiecare zi, în intervalul 09:00-21:00. La aceasta linie vor răspunde psihologi atestaţi şi specializaţi în consiliere-suport şi gestionarea situaţiilor de viaţă stresante, afiliaţi EmIRA.

Data publicarii: Sâmbătă 16 Mai, 2020

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook