MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Unul dintre cele mai prescrise produse farmaceutice pentru copii, Siropul DEBRIDAT, a fost retras de urgenta din toate farmaciile. Parintii sunt rugati sa NU il administreze copiilor daca l-au cumparat deja.


Compania farmaceutica producatoare Pfizer nu a oferit explicatii clare pentru aceasta masura drastica.

Doar faptul ca Siropul pentru copii Debridat este suspect de o contaminare cu "un corp strain".

Momentan nu se stie daca si cand produsul va fi din nou in farmacii si va putea fi din nou administrat in conditii de siguranta, fiind luata in calcul primavara lui 2020.

Producatorul Pfizer a transmis nota oficiala tuturor farmaciilor distribuitoare intr-un timp record pentru retragerea urgenta a produsului Debridat de la vanzare.


www.AmNascutAcolo.ro - mii de mamici au povestit cum au nascut, scrie si povestea ta la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. si noi o vom publica! Pentru timpul acordat primesti un Cadou. Datorita tie, gravidele sunt mai informate cu privire la nastere, maternitati si medici, multumim!


Despre Siropul pentru copii Debridat

Debridat este utilizat pentru dureri din cadrul bolilor digestive sau biliare. Debridat este un medicament care corectează tulburarile tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afectiuni.

Substanţa activă este Maleatul de Trimebutina. 100 g granule pentru suspensie orală conţin trimebutină 0,787 g. 5 ml de soluţie reconstituită conţin trimebutină 24 mg. 

Celelalte componente sunt: polisorbat 80, aromă naturală de portocale (ulei esenţial de portocale pe suport de gumă arabică), zahăr, colorant Galben amurg (E 110).

Despre componentele produsului Debridat: 

Maleatul de Trimebutina este Nerecomandat Copiilor, conform mai multor informari, ca de exemplu prospectul pentru Trimebutina.

Polisorbat 80 - Polysorbate 80 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer). Sursa. De asemenea este prezentat chiar de InfoCons ca fiind NEUTILIZABIL pentru copii!Detalii.

E110 - E110 (galben portocaliu sau sunset yellow) este unul dintre aditivii alimentari incriminati de cercetatorii de la Universitatea Soumphton ca fiind extrem de periculosi pentru copii. Testele realizate pina acum arata ca E110 este unul dintre cei mai periculosi coloranti folositi in industria alimentara. Poate provoca alergii mai ales persoanelor sensibile, agravand si crizele de astm. De asemenea, galbenul-portocaliu poate produce congestie nazala, brohoconstictie, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare.

Colorantul afecteaza si sistemul gastroinstesinal, ducand la consum mare la dureri gastrice si la blocarea enzimelor digestive. Copiii sunt cei mai afectaţi de consumul aditivului sunset yellow. In timp, acesta declanseaza sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Din cauza multiplelor sale efecte adverse, autoritătile din Finlanda si Norvegia au hotarat interzicerea aditivului E110. In restul tarilor din Uniunea Europeana, doza zilnica admisa este de 2,5 mg/kg corp.

Ramane intrebarea: cum este posibil ca un Sirop pentru copii sa existe dion start pe piata cu asemenea ingrediente? Recomandam parintilor citirea prospectului si informarea despre toate ingredientele si componentele unui produs, inainte de a il administra copilului. Utilizati Sirop natural si remedii cat mai sanatoase pentru copii, daca starea de sanatate a copilului permite, sub supravegherea medicului, pentru a limita pe cat posibil expunerea la aditivii nocivi prezenti din pacate in multe produse existente pe piata farmaceutica din Romania.


retras debridat

Debridat RetrasNota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din