Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Semnalul de alarma a fost tras de conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania:

„Solicit in mod public ANSVSA-ului sa confirme sau sa infirme daca Romania a importat din Belgia produse din carne, fabricate de compania Veviba, falsificate cu pasta obtinuta din carcasa de bovina. De asemenea, sa comunice daca are cunostinta despre reetichetarea acestor produse in sensul ascunderii faptului ca le-a expirat data durabilitatii minimale/termenul de valabilitate, actiune frauduloasa care ar pune in pericol viata si sanatatea consumatorului roman” conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Alerta a aparut dupa ce carne alterata a fost exportata masiv in Europa de Sud-Est, dupa inchiderea fabricii Veviba din Belgia, ca urmare a retragerii autorizatiei de functionare. Supermarketurile belgiene au scos de la vanzare carnea de la respectiva fabrica. In carnea tocata s-au identificat cantitati insemnata din asa numita "carne falsa", o pasta obtinuta din carcasa.

Carnea a fost reetichetata si exportata in tari din sud-est-ul Europei. Situatia a fost descoperita dupa ce un angajat al fabricii a decis sa vorbeasca despre ceea ce s-a intamplat la un post de radio.

Consumul de carne alterata poate provoca toxiinfectii alimentare, varsaturi, diaree, probleme digestive grave. In carne exista bacterii periculoase cum sunt E-coli, Pseudomonas, Klepsiella care pot duce la deces in cazul copiilor, persoanelor varstnice si adultilor cu afectiuni cronice.

Carnea este condimentata si amestecata cu substante chimice care fac imperceptibile semnele alterarii.

Pana la ora aceasta, autoritatile din Romania nu au confirmat dar nici nu au infirmat daca pe rafturi au ajuns cantitati de carne cu probleme din Belgia.

Alegeti pentru copii carne din sursa sigura!

Puteti citi pe larg despre acest subiect pe site-ul APC Romania.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!