
- Categorie: Blog
- | Duminică, 30 Iulie 2017 12:45 |
- 30 07
- Scris de Editor

Mai exact, in lista de ingrediente a sortimentelor de branza din magazine este prezenta Clorura de Calciu. Ce este de fapt aceasta substanta? Utilizarea ei cea mai larga din ultimii ani a fost pentru dezghetarea drumurilor.
Clorura de calciu a inceput sa fie folosita in branzeturi deoarece este ieftina. Rolul este acela de "cheag". Astfel, pentru a obtine profituri mai mari, foarte multi producatori au renuntat sa mai foloseasca cheag-ul natural introducand Clorura de Calciu in reteta.
Efectele pentru sanatatea copiilor si a persoanelor cu probleme de sanatate pot fi grave, printre acestea amintim: gust calcaros in gura, dureri de stomac, bufeuri, greata si varsaturi, lipsa apetitului, sete extrema, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, chiar si coma.
Clorura de Calciu mai este denumita si E 509.
Pe langa Clorura de Calciu, APC a descoperit si alte substante ingrijoratoare in branzeturi:
• Amidon in anumite sortimente de mozzarella;
• Natamicina (E 235) in branzeturi maturate. Este un conservant artificial suspect de favorizarea dezvoltarii unor agenti microbieni patogeni. Efecte secundare: greata, voma, anorexie, diaree si iritarea pielii;
• Aditivul E 1105 realizat din proteine din oua, denumit si Lysozyme, care poate provoca reactii alergice;
• Nitratul de sodiu in branzeturi semi-tari. Risc cancerigen.
Puteti vedea care sunt brandurile de branza analizate de APC si puteti citi pe larg despre acest subiect chiar pe site-ul Asociatiei pentru Protectia Consumatorului.
Credit foto: APC-Romania.ro
Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)
Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Top citite pe Blog
13.02.2014
VIDEO: Nastere naturala
Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se
23.02.2014
VIDEO: Testul Babes Papanicolau
Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe
17.02.2014
Cat costa nasterea la maternitate
Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din