MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta la nivel mondial, incidenta fiind de aproximativ 1 la 100. In Romania situatia este similara. Cauzele autismului nu sunt foarte clara, banuiti fiind mai multi factori printre care: terenul genetic, poluarea, expunerea la anumite medicamente, dezechilibre hormonale, etc.

Autismul este o tulburare neuropsihiatrica, ce debuteaza in copilarie, pentru intreaga viata. In general este descoperit in primul an sau in jurul varstei de 3 ani. Copilul care pana atunci prezinta o evolutie normala, deodata isi pierde achizitiile de comunicare, socializare si cognitive.Copilul afectat incepe sa prezinte comportamente repetitive, stereotipuri si nu raspunde la stimuli si la propriul nume.

Uneori este dificil pentru cei din jur sa inteleaga autismul. In lipsa unei informari suficiente, este confundat cu o boala a urechii de exemplu. Cei de la Asociatia Help Autism au reusit sa realizeze un experiment astfel incat oamenii sa se transpuna pentru cateva minute in pielea unui copil cu autism si astfel sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta acesta. 

Va invitam sa urmariti filmuletul cu durata de 4 minute, in care este prezentat acest experiment:Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din